Sinterklaas

6 dec

Het was de eerste keer dat Ella de komst van de Sint echt bewust meemaakte, al enkele weken op voorhand was er in Leuven de intocht van de Sint, waren er knutselwerkjes op school, boekjes,… Ella begreep het eigenlijk niet goed meer waarom de Sint maar niet kwam, dus maakte Lies samen met Ella een kalender waarop ze elke dag een stempel kon zetten en kon zien hoeveel keer nog te slapen.

IMAG0402

En vrijdag was dan eindelijk de grote dag, de komst van de Sint op school. Maar door de vrieskou en het ijs op de Vaart kon de Sint niet per boot aankomen en dus trokken we vooraan in de stoet door de sneeuw richting het station van Wijgmaal waar de Heilige man per trein zou aankomen. Dat was natuurlijk buiten de NMBS gerekend die zelfs de kleinsten met haar grillen moet laten kennismaken.
Na twintig minuten in de vrieskou werd wijselijk besloten dat de allerkleinsten niet langer zouden blijven wachten op de trein in vertraging en al terug naar school zouden stappen. Spijtig voor de teleurgestelde en vermoeide kleuters en juf Barbara die er samen zo naartoe hadden geleefd maar daar kon niemand aan doen, en nadien heeft de Sint het in de klas goed gemaakt zag ik ;-)

stappen

De Sint is vrijdag in Wijgmaal blijven ronddwalen want zaterdagmorgen lagen er allemaal cadeautjes en een brief van de brave man! Ella was vorig jaar naar ‘t schijnt heel flink geweest en als ze beloofde dat ze haar tutje vanaf nu in bed achterlaat waren de cadeaus voor haar ;-)
Een fototoestel, knutselspullen en verkleedspullen; kabouter, lieveheersbeestje, heks en prinses. Twee maal raden welk kleed ze onmiddellijk aantrok waarna ze die andere verkleedspullen (tot groot verdriet van de mama) quasi geen blik meer waardig achtte :-) 

Sinterklaas 2010

Sinterklaas 2010

 

2 Responses to “Sinterklaas”

 1. eva 9 december 2010 at 14:03 #

  Dat is een kalender om “u” tegen te zeggen! Bij ons was het een “kleur-elke-dag-een-vakje” kalender, en na vijf dagen kleuren had Luna het wel gehad. Volgend jaar stempelen wij mee!

 2. maaike 20 december 2010 at 21:03 #

  dat verkleden dat blijft lang plezant hoor
  isla stond hier daarnet nog Sinterklaas te spelen ;-) en ook als heks vliegt ze regelmatig door het huis!

  ik hoop dus dat de verkleedkleren groot genoeg zijn om er lang plezier aan te beleven

  tja en een roze prinsessenkleed… ik ken er ook eentje die er mee zou gaan slapen ;-)

Leave a Reply