Het molenmysterie

21 sep

Het was de moeite op de Leuvense kermis twee weken geleden, de zwiermolen die gestopt moest worden om een hysterisch wenende Ella te evacueren, het was alsof ze op een achtbaan in Walibi moest zitten.
Dit weekend op Wijgmaal kermis heeft Ella het risico gewoon niet genomen, visjes vangen was al meer dan spannend genoeg, raar eigenlijk want wanneer ze over de kermis spreekt gaat het altijd over de molen.

En dan plots gisteren na schooltijd met de mama: mevrouw prinses wou persé op de molen, niet één keer maar twee keer. En na die tweede keer was het nog een groot drama om terug naar huis te komen want twee keer is te weinig natuurlijk. Gelukkig was er nog de papa die aan de telefoon kon beloven dat hij dinsdag wel mee naar de kermis zou gaan (wist ik veel dat de kermis gisterenavond nog afgebroken werd).

Soit, weer een mysterie in huis, maar Lies zei het al “ze zullen het in de klas wel over de kermis gehad hebben zeker…”. En ja hoor, de klasblog gaf mama gelijk!
Dus als dat allemaal zo vlot gaat na een themadag in de klas hebben we eigenlijk nog een klein lijstje met thema ideeën voor juf Barbara

 • Rijden op de autostrade
 • Dieren strelen
 • Met blote voeten in de zandbak
 • Thuis over school vertellen
 • Een onderbroek hoeft niet roze te zijn…

8 Responses to “Het molenmysterie”

 1. Annelies 21 september 2010 at 15:32 #

  Ah, als jullie de oplossing voor de roze onderbroeken vinden, laat iets weten aub. Want winkels blijven koppig ook een gebloemde en gestreepte onderbroek bij de roze steken, en die raak ik hier aan de straatstenen niet kwijt.

 2. Lies 21 september 2010 at 15:44 #

  LOL, vooral bij die laatste schoot ik keihard in de lach. Oh oh, ik hoop dat mij dat niet te wachten staat, ik heb een bloedhekel aan roze (toch aan babyroze, fuchsia-achtige dingen vallen nog mee). Misschien kan ik proberen om Fientje van jongs af aan een degout van roze mee te geven…

 3. lies 21 september 2010 at 15:55 #

  @ Lies: Hoe meer ik Ella probeer duidelijk te maken dat roze lelijk is, hoe liever ze dat ziet :) Dus misschien moet je de omgekeerde strategie doen en Fien al volop in ‘t roze kleden, dat werkt op lange termijn misschien.

 4. Goya 21 september 2010 at 16:58 #

  @Lies, insinueer je nu dat wij Ella in het roze opgevoed hebben? :-)
  Ik vrees dat dat een van die princiepskwesties is die je nooit kan winnen. Net zoals Mega Mindy, prinsessenspeldjes en jongens die stom zijn…

 5. Annelyse 21 september 2010 at 19:32 #

  Thuis over ‘t school vertellen … dat ga ik ook eens aan juf Katrien voorstellen om als thema te nemen

 6. Gaëlle 23 september 2010 at 12:39 #

  problemen op de autostrade?! Hier bij ons op hobbelige kasseibaantjes (en in gent zijn er nog redelijk veel in slechte staat)!

 7. barbara 23 september 2010 at 17:36 #

  Leuk… leuk…leuk om dit allemaal te lezen.
  Maar, ik zal jullie wel wat teleur moeten stellen:
  – met blote voeten in de zandbak mag niet bij ons op school. We zouden de kleuters nog graag mét schoenen naar huis laten gaan.
  – dieren strelen is ook juf Barbara haar specialiteit niet. Vorig jaar waren er twee schattige kuikens en die zijn nu kip geworden… het heeft lang geduurd voordat ik ze in mijn hart heb kunnen sluiten

  Thuis vertellen over school, daar gaan we wel ons best nog voor doen. Het is inderdaad leuk om wat respons te krijgen. Ik kan je wel zeggen dat Ella niet de enige kleuter van onze klas is die thuis weinig komt zeggen.
  Volgende week is ons thema ‘rollen, rijden, botsen’ dus wie weet komt dat van die autostrade ook nog op korte termijn in orde!

  Enja, roze onderbroeken zijn toch echt wel mooi ; )
  Groetjes

 8. Goya 23 september 2010 at 22:53 #

  @Barbara: tof dat je komt lezen!
  Rollen, rijden botsen… ik ben eens benieuwd wat dat gaat geven aan blauwe plekken :-)

  @Gaëlle: Ella heeft er een hekel aan om op de autostrade te rijden, ze weet goed waar de opritten zijn en we moeten maar in die richting rijden of er komt al protest. Naaste en autostrade staan geen huisjes, en dat vindt Ella maar saai :-)

Leave a Reply