Turnshow 2015

9 mrt

Sinds Ella begin dit schooljaar bij het acro team van haar turnclub kwam zijn onze krokusvakanties voor de komende 16 jaar al helemaal ingeboekt. Het laatste weekend van die vakantie is het namelijk de jaarlijkse turnshow, en waar de repetities tot vorig jaar beperkt bleven tot een tweetal de dag voordien was het nu zowat elke dag van de vakantie verzamelen geblazen, voor de acro en voor de dansles.

En natuurlijk kijkt iedereen de show uit om zijn eigen kind aan het werk te zien, en natuurlijk was Ella de ster van de avond! Glunderen dat ze deed, de raad dat mensen graag lachende artiesten zien was goed aangekomen.

En volgend jaar kunnen we nog extra kunnen uitkijken naar het kleuterturnen!

Turnshow

Turnshow

Turnshow

Turnshow

Turnshow

Turnshow

Lotta Billie Bauwens

9 feb

Dat ze zich op school al beleefd zal kunnen voorstellen!

Instapklas

1 feb

Wow, wat gaat het hard.Het lijkt nog maar even geleden dat we na Lotta’s geboorte samen met Ella uitrekenden in welk leerjaar ze al zou zitten wanneer Lotta bij haar op school zou komen.

En eind deze maand is het al zo ver! Net op de dag dat ze 2 en half wordt gaat Lotta naar juf Sarah. Een leuke verrassing (die al lang geen verrassing meer is) aangezien Sarah Ella’s juf was in de tweede kleuterklas. Niets dan goede herinneringen, en dus een leuk vooruitzicht voor Lotta. Enkel het zindelijkheidsverhaal wordt nog spannend, maar alles komt wel goed.

Open klasdag

Gisteren was het in de school open klasdag voor de nieuwe kindjes, een apetrotse Ella die haar kleine zus de weg kon tonen naar de kleuterklasjes.

Spijtig genoeg was de juf zelf thuis met griep, maar zien hoe de directrice en enkele juffen hun vrije zaterdag opofferen voor de nieuwe kinderen doet ons toch weer even beseffen wat een geluk we hebben met zo’n super school vlakbij.

Open klasdag

Open klasdag

Open klasdag

Vakantie 2014 (1)

11 jan

Nu her en der wordt uitgekeken naar de vakanties voor deze zomer besefte ik plots dat er nog geen verslag van de zomervakantie 2014 online stond. Een gemis, zeker omdat ze altijd erg handig zijn als geheugensteun, en om snel tips te kunnen geven.

Het was het eerste jaar dat we in het drukke en dure zomerseizoen op vakantie moesten, en eerlijk gezegd hadden we nog geen idee wat we zouden doen tot ik begin februari de site van Brussels Airlines bekeek, de dag voordien was er net een nieuwe route naar Sevilla bekend gemaakt dus toch eens benieuwd naar die zomerprijzen… Brussel Sevilla, Heen en terug voor ons vier aan… 307 Euro. In augustus, dat konden we toch niet laten liggen? Op twintig minuten tijd hebben we dat tarief gevonden, besproken en geboekt Glimlach

Enkele Gtalk berichtjes waren Bert en lies ook mee aan boord voor twee weken Andalucia!

Nadeel van Sevilla; de huurwagens.  Vergeleken met de luchthaven van Malaga waar de concurrentie enorm groot is, was de keuze in Sevilla beperkt tot maar enkele verhuurders, voor de eerste maal hebben we een auto gezocht en gevonden via Economy cars rental, een soort booking dot com voor huurwagens. Goede service, wel opletten voor de kleine lettertjes maar dat geldt natuurlijk bij elke huurwagen.

De eerste twee dagen van de vakantie hebben we zonder B&L doorgebracht, het idee was om twee dagen aan ons project te kunnen besteden, dus zochten we een verblijf in de buurt van Algarinejo.  Cortijo Yerbabuena was weer een enorme meevaller, een leuke B&B boven op een steile heuvel met zicht op de Sierra Nevada en Granada in de verte. Erg leuk.

Cortijo Yerbabuena

Cortijo Yerbabuena

En natuurlijk is Montefrio zelf een prachtig klein stadje (waar ik me telkens opnieuw vast rijd in de nauwe steile straatjes)

Montefrio

Herfst 2014

29 nov

Van mij mag elke herfst zo zacht zijn als de voorbije maand november, de herfstvakantie begon al super met De Rode Hond in mooi weer. Waar Ella onder andere het skeeleren ontdekte en ook ineens besliste wat ze dit jaar aan de Sint zou vragen.

rode hond

Ineens een ideale aanleiding om zelf de skeelers terug van onder het stof uit te halen, allemaal op twee, vier of acht wieltjes! Glimlach

Herfstzon

Herfstzon

Herfstzon

Duo-Feestje

26 okt

Ella’s zevende verjaardagsfeestje was dit jaar een duo-feestje. Samen met Isis die een weekje voor Ella verjaart organiseerden we een feestje waar de hele klas op werd uitgenodigd.
Vijfentwintig kinderen  in huis halen was net iets teveel moed gevraagd, dus huurden we samen een zaaltje in het Bruulpark in Leuven, met twee speeltuinen, een voetbalveld en héél veel ruimte.

Feestje

Zo’n hoop kinderen bezighouden ging erg vlot, de kinderen werden in drie groepen opgedeeld die afwisselend een gek kapsel kregen (dankjewel Mirke!)

Feestje

Knutselden

Feestje

Voetbalden

Feestje

Van de speeltuin genoten

Feestje

En na een zoektocht kon elke groep een Piñata stukslaan, wat ze met veel enthousiasme deden Glimlach

Feestje

Voor we het zelf goed beseften begonnen de hongerige magen in opstand te komen en was het tijd voor de verjaadagscakes, met twee maal zeven kaarsjes voor de jarige Isis en Ella

Feestje

Feestje

Doodvermoeid thuisgekomen was het ook nog tijd om een wasmand aan cadeautjes uit te pakken, nagenieten in het kwadraat dus.

Feestje

Gaatjes

20 sep

De tandenfee draait overuren in Wijgmaal, en er staan nog enkele melktanden te drummen om uit te vallen. Tot grote trots van de bijna zevenjarige zelf natuurlijk Glimlach

Gaatjes

Twee

24 aug

Twee jaar Lotta, dat zijn vierentwintig maanden waarin we dagelijks hebben kunnen vaststellen dat onze genen volledig anders gemixt werden dan vijf jaar voordien, en zeker niet enkel qua uiterlijk.

Twee jaar!

Trefwoorden voor haar toekomstig dating profiel zijn voorlopig nog:  knuffelbeest – koppig – sterk willetje – lachebek – ondeugend tot stout – vertederend lief – ongeduldig – hongerig – heen en weer hollend – zwaaiend.

Twee jaar!

Maar scoren doet ze de laatste weken vooral door met twee woorden te spreken. “danku mama”, “daaaag Ella”, … En op vakantie in Andalucia had ze alle Spanjaarden op de hand door vrolijk “Hola” rond te roepen…

Twee jaar!

Gelukkige verjaardag lieverd!

En het werd zomer….

24 jul

Lotta

Juni

30 jun

Juni lijkt zo die maand te zijn waarin je er met je neus op gedrukt wordt dat de tijd écht sneller en sneller lijkt te gaan.

Lotta werd ondertussen ingeschreven in de school (gelukkig nog maar voor 2015, oef!), de vakantie werd helemaal ingepland, Ella is helemaal in de ban van ons nieuw avontuur, en vooral: het eerste schooljaar op de lagere school zit er helemaal op.
Rekenen, lezen, schrijven… ik vraag me af of er iets wonderbaarlijker bestaat dan het eerste studiejaar. Die kwantumsprong voorwaarts zo plots. Ook voor ons is het wennen want plots is er minder privacy, laptopschermen worden vlotjes meegelezen, een brief op tafel heeft ook al geen geheimen meer. Maar eigenlijk is het gewoon super, die klik in die kinderhoofdjes… Ik ben benieuwd wat het tweede studiejaar zal brengen.

Loszwieren

Maar nu eerst vakantie, en dankzij een mooi rapport EINDELIJK een step !

step