Paasvakantie

20 apr

Met één dochter in de crèche en de andere dochter op school besef je weer eens wat een luxe die crèche eigenlijk is, erg ruime opvanguren (de onze van 7 tot 18.30) en tijdens de paasvakantie zijn ze maar 2 (!) dagen gesloten.
Helemaal wat anders dan de school natuurlijk, daar is vakantie écht vakantie, en aangezien Ella absoluut niet graag naar de vakantie-opvang van de school gaat is het telkens weer puzzelen.
Enkele dagen bij Omi&Opi, twee dagen thuis, een dag met Maité op meisjes-uitstap. En dan hebben we voor de eerste keer de paasopvang van Lies haar werk geprobeerd, de kinderen worden er om 9 uur opgehaald en per bus naar Woluwe gevoerd waar Topvakantie de dag organiseert. Om 16 uur staan ze doodvermoeid weer aan het Ellipsgebouw. En blijkbaar was het een succes, in de zomervakantie wil ze er graag weer naartoe!

Dus zoals een echte werkmens stond Ella vroeg op, wandelde ze met Lies naar het Station

ochtend

Daar namen ze de trein naar Leuven en dan de dubbeldekker naar Brussel (beneden is het trouwens maar saai want in het station zie je daar bijna niets)

trein

Eenmaal op kantoor aangekomen moet er nog wat gewerkt worden

bureau

En dan was het tijd om richting bus en kamp te vertrekken, richting nieuwe vrienden (blijkbaar was de verdieping waar de mama of papa werkte daar een statussymbool Glimlach).

Het moeilijke evenwicht tussen twee Zussen

20 feb

Het heeft een tijdje niet heel goed geboterd tussen Ella en Lotta, nuja, niet boteren is misschien een beetje overdreven, het was vooral in één richting dat het niet zo goed ging. Ella was zoals meestal de ongelooflijk enthousiaste en soms drukke grote zus die Lotta liefst overal vastpakt, knuffelt, rondsleurde. Maar Lotta apprecieerde die aandacht maar zelden, vaak begon ze te wenen wanneer Ella haar vastpakte, of wanneer Ella dichterbij kwam duwde Lotta haar letterlijk resoluut weg.

Eerst wuifden we het weg als de baby die het graag wat rustig heeft en ruimte nodig heeft, maar toen Lotta voor de zoveelste keer de andere richting uitkroop wanneer Ella op haar knieën probeerde Lotte te helpen stappen zagen we ook wel dat het té erg werd. Ella werd er echt triestig van, en Lotta werd resoluter in het afwijzen van Ella (terwijl Lies en ik wél aandacht kregen).

En toen begon Lotta begin dit jaar te stappen en gaat het plots veel beter tussen die twee. Het lijkt dat Lotta minder gefrustreerd is, Ella krijgt een knuffel voor het slapen, ze gaan samen op stap…  Het worden echte zussen die nog regelmatig in de clinch liggen, maar dat constante afwijzen is gelukkig verdwenen *houdt hout vast*

Valentijn

Zussen op wandel from Goya Bauwens on Vimeo.

Stappen is ook op café gaan

24 jan

Een apetrotse grote zus die met Lotta het Opek rondstapt, tussen de Hipsters en de draaitafels van Radio Scorpio

 

Op stap

Op stap

Op stap

Om zich dan met beide meisjesdingen bezig te houden

Hallo?

Tekennamiddag

Een heel klein beetje van jullie tijd…

24 jan

[Mijn allereerste oproep om op een online wedstrijd te stemmen]

Sommigen onder jullie zullen de blog van Tom Van Ryckeghem en de (ziekte)verhalen van Lore en Kamiel wel volgen. Een blog die me bij momenten bij de keel greep en mijn maag in een knoop achterliet. Een afwisseling van hoop en net geen wanhoop.

Tom is niet enkel een begenadigd blogger, maar ook een steengoed fotograaf die een heel artikel in één pakkend beeld weet te bundelen, en die beelden wil hij nu in een boek en een tentoonstelling uitbrengen. Dingen die erg veel geld kosten, maar waar we hem bij kunnen helpen, door bij Tentoo op zijn project te stemmen. meer uitleg vind je op de blog.

Doen!

Stappertje

19 jan

Het is zover, net zoals Ella begon te stappen toen ik enkele weken weg was heeft Lotta ook gewacht tot ik even van huis was, vorige week begon ze te stappen. Het gaat af en toe nog een beetje moeizaam maar ze heeft er duidelijk plezier in om eindelijk bij te groten te kunnen horen Glimlach

Winter 2013

29 dec

Op de échte winter -en vooral de sneeuw- is het nog even wachten maar in het bos wandelen doen we toch niet zonder goed goed ingepakt te zijn!

Kerstdag

Kerstdag

Kerstdag

Tand

11 dec

Het begon een hevige frustratie te worden, dat gebrek aan gaten in haar mond. Niet het soort gaatjes dat bij een tandarts opgevuld moet worden, ook niet de gaatjes waar dan een piercing wordt ingeschoven, maar dat gaatje waar vroeger een melktand stond en waar nu een echte tand groeit.

Het begon al vorig schooljaar toen sommige klasgenootjes al trots een mond zonder bovenste snijtanden kwamen tonen, die vraag wanneer het eindelijk aan haar was. Toen konden we die wens gelukkig nog counteren met het vooruitzicht aan de trouw van Marthe en Stijn, een bruidsmeisje met al haar tanden staat toch mooier op de foto? Glimlach

En nu in het eerste studiejaar begon het echt te broeden, de kleinste van de klas zijn is niet fijn, maar de laatste zonder uitgevallen tand zijn is nog erger!

Gelukkig was het vorige week eindelijk zo ver! De eerste uitgevallen tand kon niet door de tandenfee worden opgehaald want die belande samen met een snoepje diep in haar buik. En ik denk niet dat de tandenfee zo gek is van tanden dat ze stond te wachten tot die er elders weer uit kwam!

Eindelijk....

Eindelijk....

Fotografie

28 nov

Fotografie wordt hier met gemengde gevoelens bekeken, langs de ene kant is er papa die te vaak foto’s wil nemen, wat vooral bij de pré-puber en de mama niet altijd in goede aarde valt, maar zelf loopt Ella ook graag rond met haar V-tech fototoestel – annex gameconsole. En ook al zijn de resultaten uit dat ding vooral van afgrijselijk slechte kwaliteit, het blijft wel leuk te kunnen zien wat er in dat hoofdje omgaat

vtech_weide

Toen ik zag dat Evy Raes in Leuven een fotografieworkshop voor 6-12 jarigen gaf twijfelde ik geen seconde en schreef ik Ella in. Net zoals een andere blogger trouwens!

Workshop fotografie

De workshop was erg leuk, leerrijk en ook heel interactief met een ouder als persoonlijk model voor de kinderen. Evy verplichtte de kinderen na te denken over wat ze willen fotograferen, waarom ze dat willen en hoe ze dat het beste doen.

Workshop fotografie

Workshop fotografie

Workshop fotografie

Benieuwd wat de resultaten op lange termijn zullen zijn, op het einde kregen alle deelnemers het boek “Spelen met fotografie” van Evy, en hun beste foto uitgeprint mee.

Workshop fotografie

Vakantie

30 okt

Namiddag samen binnen spelen

Waterpokken deel drie

28 okt

Na Ella’s tweede, meest ellendige aanval van de waterpokken hadden we het nog zo gezworen, bij de volgende wordt er stipt op de eerste verjaardag gevaccineerd! Ella heeft trouwens nog steeds littekens van de pokken toen.

Maar hoe gaat dat met een tweede in huis? De tijd gaat een pak sneller, Lotta wordt véél minder ziek dan Ella vroeger was, en ze heeft de dokter eigenlijk nog maar één maal gezien. Dus ja, we vragen dat voorschrift weleens wanneer het van pas komt…
Helaas pindakaas! Vorige week telefoon van de crèche, dat Lotta ziek is en of we ze willen komen halen. Puntjes en even later blaasjes…. Niets aan te doen, uitzieken en zich ellendig laten voelen. Pokkemeisje

En wij werden voor onze nonchalance gestraft met enkele compleet slapeloze nachten want laat het duidelijk zijn, een kind ziet echt af van die ellendige pokken. Ondanks entertainment van de grote zus…

Namiddag samen binnen spelen

Namiddag samen binnen spelen

Namiddag samen binnen spelen

Switch to our mobile site