Het moeilijke evenwicht tussen twee Zussen

20 feb

Het heeft een tijdje niet heel goed geboterd tussen Ella en Lotta, nuja, niet boteren is misschien een beetje overdreven, het was vooral in één richting dat het niet zo goed ging. Ella was zoals meestal de ongelooflijk enthousiaste en soms drukke grote zus die Lotta liefst overal vastpakt, knuffelt, rondsleurde. Maar Lotta apprecieerde die aandacht maar zelden, vaak begon ze te wenen wanneer Ella haar vastpakte, of wanneer Ella dichterbij kwam duwde Lotta haar letterlijk resoluut weg.

Eerst wuifden we het weg als de baby die het graag wat rustig heeft en ruimte nodig heeft, maar toen Lotta voor de zoveelste keer de andere richting uitkroop wanneer Ella op haar knieën probeerde Lotte te helpen stappen zagen we ook wel dat het té erg werd. Ella werd er echt triestig van, en Lotta werd resoluter in het afwijzen van Ella (terwijl Lies en ik wél aandacht kregen).

En toen begon Lotta begin dit jaar te stappen en gaat het plots veel beter tussen die twee. Het lijkt dat Lotta minder gefrustreerd is, Ella krijgt een knuffel voor het slapen, ze gaan samen op stap…  Het worden echte zussen die nog regelmatig in de clinch liggen, maar dat constante afwijzen is gelukkig verdwenen *houdt hout vast*

Valentijn

Zussen op wandel from Goya Bauwens on Vimeo.

Stappen is ook op café gaan

24 jan

Een apetrotse grote zus die met Lotta het Opek rondstapt, tussen de Hipsters en de draaitafels van Radio Scorpio

 

Op stap

Op stap

Op stap

Om zich dan met beide meisjesdingen bezig te houden

Hallo?

Tekennamiddag

Een heel klein beetje van jullie tijd…

24 jan

[Mijn allereerste oproep om op een online wedstrijd te stemmen]

Sommigen onder jullie zullen de blog van Tom Van Ryckeghem en de (ziekte)verhalen van Lore en Kamiel wel volgen. Een blog die me bij momenten bij de keel greep en mijn maag in een knoop achterliet. Een afwisseling van hoop en net geen wanhoop.

Tom is niet enkel een begenadigd blogger, maar ook een steengoed fotograaf die een heel artikel in één pakkend beeld weet te bundelen, en die beelden wil hij nu in een boek en een tentoonstelling uitbrengen. Dingen die erg veel geld kosten, maar waar we hem bij kunnen helpen, door bij Tentoo op zijn project te stemmen. meer uitleg vind je op de blog.

Doen!

Stappertje

19 jan

Het is zover, net zoals Ella begon te stappen toen ik enkele weken weg was heeft Lotta ook gewacht tot ik even van huis was, vorige week begon ze te stappen. Het gaat af en toe nog een beetje moeizaam maar ze heeft er duidelijk plezier in om eindelijk bij te groten te kunnen horen Glimlach

Winter 2013

29 dec

Op de échte winter -en vooral de sneeuw- is het nog even wachten maar in het bos wandelen doen we toch niet zonder goed goed ingepakt te zijn!

Kerstdag

Kerstdag

Kerstdag

Tand

11 dec

Het begon een hevige frustratie te worden, dat gebrek aan gaten in haar mond. Niet het soort gaatjes dat bij een tandarts opgevuld moet worden, ook niet de gaatjes waar dan een piercing wordt ingeschoven, maar dat gaatje waar vroeger een melktand stond en waar nu een echte tand groeit.

Het begon al vorig schooljaar toen sommige klasgenootjes al trots een mond zonder bovenste snijtanden kwamen tonen, die vraag wanneer het eindelijk aan haar was. Toen konden we die wens gelukkig nog counteren met het vooruitzicht aan de trouw van Marthe en Stijn, een bruidsmeisje met al haar tanden staat toch mooier op de foto? Glimlach

En nu in het eerste studiejaar begon het echt te broeden, de kleinste van de klas zijn is niet fijn, maar de laatste zonder uitgevallen tand zijn is nog erger!

Gelukkig was het vorige week eindelijk zo ver! De eerste uitgevallen tand kon niet door de tandenfee worden opgehaald want die belande samen met een snoepje diep in haar buik. En ik denk niet dat de tandenfee zo gek is van tanden dat ze stond te wachten tot die er elders weer uit kwam!

Eindelijk....

Eindelijk....

Fotografie

28 nov

Fotografie wordt hier met gemengde gevoelens bekeken, langs de ene kant is er papa die te vaak foto’s wil nemen, wat vooral bij de pré-puber en de mama niet altijd in goede aarde valt, maar zelf loopt Ella ook graag rond met haar V-tech fototoestel – annex gameconsole. En ook al zijn de resultaten uit dat ding vooral van afgrijselijk slechte kwaliteit, het blijft wel leuk te kunnen zien wat er in dat hoofdje omgaat

vtech_weide

Toen ik zag dat Evy Raes in Leuven een fotografieworkshop voor 6-12 jarigen gaf twijfelde ik geen seconde en schreef ik Ella in. Net zoals een andere blogger trouwens!

Workshop fotografie

De workshop was erg leuk, leerrijk en ook heel interactief met een ouder als persoonlijk model voor de kinderen. Evy verplichtte de kinderen na te denken over wat ze willen fotograferen, waarom ze dat willen en hoe ze dat het beste doen.

Workshop fotografie

Workshop fotografie

Workshop fotografie

Benieuwd wat de resultaten op lange termijn zullen zijn, op het einde kregen alle deelnemers het boek “Spelen met fotografie” van Evy, en hun beste foto uitgeprint mee.

Workshop fotografie

Vakantie

30 okt

Namiddag samen binnen spelen

Waterpokken deel drie

28 okt

Na Ella’s tweede, meest ellendige aanval van de waterpokken hadden we het nog zo gezworen, bij de volgende wordt er stipt op de eerste verjaardag gevaccineerd! Ella heeft trouwens nog steeds littekens van de pokken toen.

Maar hoe gaat dat met een tweede in huis? De tijd gaat een pak sneller, Lotta wordt véél minder ziek dan Ella vroeger was, en ze heeft de dokter eigenlijk nog maar één maal gezien. Dus ja, we vragen dat voorschrift weleens wanneer het van pas komt…
Helaas pindakaas! Vorige week telefoon van de crèche, dat Lotta ziek is en of we ze willen komen halen. Puntjes en even later blaasjes…. Niets aan te doen, uitzieken en zich ellendig laten voelen. Pokkemeisje

En wij werden voor onze nonchalance gestraft met enkele compleet slapeloze nachten want laat het duidelijk zijn, een kind ziet echt af van die ellendige pokken. Ondanks entertainment van de grote zus…

Namiddag samen binnen spelen

Namiddag samen binnen spelen

Namiddag samen binnen spelen

Feest in het Museum

9 okt

Oktober is een lastige maand om te verjaren, toch voor de ouders die elk jaar een feestje uit de mouw schudden, het kan stralend weer zijn, of kan het een hele week regenen zodat je niet weet waar kruipen met een bende kinderen. Dus zochten we dit jaar eens iets anders. Geen McDonalds, en liefst ook geen binnenspeeltuin, maar tijdens het Midzomerfestival zag ik plots ergens dat het Museum M ook verjaardagsfeestjes organiseert, met nadien pannenkoeken in het M-café.

Na veel heen en weer gemail (spijtig genoeg is het museum gesloten op woensdag) werd zaterdagnamiddag vastgelegd, de uitnodigingen verstuurd en hoera, alle genodigden konden komen!

Dus eerst met z’n allen op de bus naar Leuven. Leve De Lijn en de super vriendelijke buschauffeur, ik kan me voorstellen dat niet elke chauffeur zo vrolijk zou worden van tien 6-jarigen op de bus Glimlach

Verjaardagsfeestje in Museum M

Een kwartiertje door Leuven stappen klinkt uitdagender dan het eigenlijk is, op school hebben ze duidelijk geleerd wat kan en wat niet..

Op weg door Leuven

 

In het Museum moesten we aan kwartiertje wachten op de gids maar dankzij de erg leuke kinderhoek was dat geen enkel probleem, sommigen wilden zelfs liever daar blijven toen de gids ons kwam halen. Maar gelukkig mochten we mee naar een geheim lokaal waar de gewone bezoeker niet mag komen!!! Over spanning gesproken…

Verjaardagsfeestje in Museum M

In de kring werden de afspraken gemaakt (niet lopen, nergens aankomen, niet roepen,..), iedereen mocht zijn naam zeggen waarna de gids opmerkte dat er toch vele kindjes met een speciale naam bijzaten. En toen moesten ik en de nicht zich nog voorstellen !

En toen vertrokken we voor een zoektocht van een dik uur door het museum, alles verklappen zou erg flauw zijn dus enkel wat fotootjes. Ik verklap enkel dat de kinderen zich erg goed amuseerden en Ella zo gelukkig en trots was om een hele rondleiding in het midden van de belangstelling te mogen staan.

Na de zoektocht konden we onmiddellijk naar het M-café waar de kinderen in het zaaltje boven heerlijke pannenkoeken en drinken kregen (zelf mogen kiezen wat ze bestelden was voor sommigen een hele belevenis) en werden er natuurlijk cadeautjes werden uitgedeeld. Want daarvoor doen we het toch he? Glimlach 

Een aanrader? Ja, absoluut. Zowel voor de ouders -Museum M is toch een ongelooflijk mooie parel in Leuven- als voor de kinderen. Een dikke pluim voor de gids en de verjaardagszoektocht in het museum, en een dikke pluim voor de heerlijke pannenkoeken en de super vriendelijke en geduldige bediening in het café, dat kom je zelden tegen!

Verjaardagsfeestje in Museum M

 

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Verjaardagsfeestje in Museum M

Switch to our mobile site