Vakantie 2014 (1)

11 jan

Nu her en der wordt uitgekeken naar de vakanties voor deze zomer besefte ik plots dat er nog geen verslag van de zomervakantie 2014 online stond. Een gemis, zeker omdat ze altijd erg handig zijn als geheugensteun, en om snel tips te kunnen geven.

Het was het eerste jaar dat we in het drukke en dure zomerseizoen op vakantie moesten, en eerlijk gezegd hadden we nog geen idee wat we zouden doen tot ik begin februari de site van Brussels Airlines bekeek, de dag voordien was er net een nieuwe route naar Sevilla bekend gemaakt dus toch eens benieuwd naar die zomerprijzen… Brussel Sevilla, Heen en terug voor ons vier aan… 307 Euro. In augustus, dat konden we toch niet laten liggen? Op twintig minuten tijd hebben we dat tarief gevonden, besproken en geboekt Glimlach

Enkele Gtalk berichtjes waren Bert en lies ook mee aan boord voor twee weken Andalucia!

Nadeel van Sevilla; de huurwagens.  Vergeleken met de luchthaven van Malaga waar de concurrentie enorm groot is, was de keuze in Sevilla beperkt tot maar enkele verhuurders, voor de eerste maal hebben we een auto gezocht en gevonden via Economy cars rental, een soort booking dot com voor huurwagens. Goede service, wel opletten voor de kleine lettertjes maar dat geldt natuurlijk bij elke huurwagen.

De eerste twee dagen van de vakantie hebben we zonder B&L doorgebracht, het idee was om twee dagen aan ons project te kunnen besteden, dus zochten we een verblijf in de buurt van Algarinejo.  Cortijo Yerbabuena was weer een enorme meevaller, een leuke B&B boven op een steile heuvel met zicht op de Sierra Nevada en Granada in de verte. Erg leuk.

Cortijo Yerbabuena

Cortijo Yerbabuena

En natuurlijk is Montefrio zelf een prachtig klein stadje (waar ik me telkens opnieuw vast rijd in de nauwe steile straatjes)

Montefrio

Herfst 2014

29 nov

Van mij mag elke herfst zo zacht zijn als de voorbije maand november, de herfstvakantie begon al super met De Rode Hond in mooi weer. Waar Ella onder andere het skeeleren ontdekte en ook ineens besliste wat ze dit jaar aan de Sint zou vragen.

rode hond

Ineens een ideale aanleiding om zelf de skeelers terug van onder het stof uit te halen, allemaal op twee, vier of acht wieltjes! Glimlach

Herfstzon

Herfstzon

Herfstzon

Duo-Feestje

26 okt

Ella’s zevende verjaardagsfeestje was dit jaar een duo-feestje. Samen met Isis die een weekje voor Ella verjaart organiseerden we een feestje waar de hele klas op werd uitgenodigd.
Vijfentwintig kinderen  in huis halen was net iets teveel moed gevraagd, dus huurden we samen een zaaltje in het Bruulpark in Leuven, met twee speeltuinen, een voetbalveld en héél veel ruimte.

Feestje

Zo’n hoop kinderen bezighouden ging erg vlot, de kinderen werden in drie groepen opgedeeld die afwisselend een gek kapsel kregen (dankjewel Mirke!)

Feestje

Knutselden

Feestje

Voetbalden

Feestje

Van de speeltuin genoten

Feestje

En na een zoektocht kon elke groep een Piñata stukslaan, wat ze met veel enthousiasme deden Glimlach

Feestje

Voor we het zelf goed beseften begonnen de hongerige magen in opstand te komen en was het tijd voor de verjaadagscakes, met twee maal zeven kaarsjes voor de jarige Isis en Ella

Feestje

Feestje

Doodvermoeid thuisgekomen was het ook nog tijd om een wasmand aan cadeautjes uit te pakken, nagenieten in het kwadraat dus.

Feestje

Gaatjes

20 sep

De tandenfee draait overuren in Wijgmaal, en er staan nog enkele melktanden te drummen om uit te vallen. Tot grote trots van de bijna zevenjarige zelf natuurlijk Glimlach

Gaatjes

Twee

24 aug

Twee jaar Lotta, dat zijn vierentwintig maanden waarin we dagelijks hebben kunnen vaststellen dat onze genen volledig anders gemixt werden dan vijf jaar voordien, en zeker niet enkel qua uiterlijk.

Twee jaar!

Trefwoorden voor haar toekomstig dating profiel zijn voorlopig nog:  knuffelbeest – koppig – sterk willetje – lachebek – ondeugend tot stout – vertederend lief – ongeduldig – hongerig – heen en weer hollend – zwaaiend.

Twee jaar!

Maar scoren doet ze de laatste weken vooral door met twee woorden te spreken. “danku mama”, “daaaag Ella”, … En op vakantie in Andalucia had ze alle Spanjaarden op de hand door vrolijk “Hola” rond te roepen…

Twee jaar!

Gelukkige verjaardag lieverd!

En het werd zomer….

24 jul

Lotta

Juni

30 jun

Juni lijkt zo die maand te zijn waarin je er met je neus op gedrukt wordt dat de tijd écht sneller en sneller lijkt te gaan.

Lotta werd ondertussen ingeschreven in de school (gelukkig nog maar voor 2015, oef!), de vakantie werd helemaal ingepland, Ella is helemaal in de ban van ons nieuw avontuur, en vooral: het eerste schooljaar op de lagere school zit er helemaal op.
Rekenen, lezen, schrijven… ik vraag me af of er iets wonderbaarlijker bestaat dan het eerste studiejaar. Die kwantumsprong voorwaarts zo plots. Ook voor ons is het wennen want plots is er minder privacy, laptopschermen worden vlotjes meegelezen, een brief op tafel heeft ook al geen geheimen meer. Maar eigenlijk is het gewoon super, die klik in die kinderhoofdjes… Ik ben benieuwd wat het tweede studiejaar zal brengen.

Loszwieren

Maar nu eerst vakantie, en dankzij een mooi rapport EINDELIJK een step !

step

Efteling

12 mei

Het was ondertussen al twee jaar geleden dat Ella nog eens naar de Efteling ging, en omdat we nood hadden aan een weekendje weg keken we eens rond op de website van de Efteling. We hebben er drie jaar geleden eens in het Efteling hotel verbleven wat eigenlijk wel super was, maar die prijzen …

Maar dan viel ons oog op de last-minutes, die wél erg betaalbaar zijn, zeker voor het Bosrijk waar we voor twee nachten (vrijdag tot zondag) een appartementje boekten.

Dit weekend logeren wij in een (sprookjes)kasteel

Bosrijk is (net als het Eftelinghotel trouwens) echt een magisch deel van de Eftelingwereld waarin zowat alles lijkt er te kloppen. Kleine attenties in het appartement, een appartement in een kasteel (!), het huis van Klaas Vaak, een zwembad zodat de kinderen zich na sluitingstijd niet kunnen vervelen. Of bv, een week voordien kregen we per post de sleutels en toegangskaarten voor de Efteling aan (vrijdag, zaterdag en zondag) zodat aanschuiven en inchecken niet meer nodig was.

En uiteindelijk is twee dagen Efteling ook veel leuker en relaxter dan één dag, geen stress om zo veel mogelijk attracties gedaan te krijgen, de tweede dag deden we ook verschillende attracties voor de tweede keer (of voor de zesde keer zoals de Vliegende Hollander Glimlach)

Efteling

En hoe vonden de kinderen het? Ella genoot natuurlijk met volle teugen, het sprookjesbos blijft (gelukkig) magisch, ook al begint ze langzaam aan meer en meer richting de attracties te groeien. Al was dat groeien soms nog een domper, de grotere attracties geven vaak een minimumlengte op, en die wordt erg nauwgezet gecontroleerd en aangezien Ella maar nét 110cm meet waren er toch enkele kale reizen die ze gelukkig sportief opnam.
Voor Lotta was het vooral genieten van het rondkijken, van de paardenmolens, en euh… Glimlach

Efteling

Efteling

Efteling

Paasvakantie

20 apr

Met één dochter in de crèche en de andere dochter op school besef je weer eens wat een luxe die crèche eigenlijk is, erg ruime opvanguren (de onze van 7 tot 18.30) en tijdens de paasvakantie zijn ze maar 2 (!) dagen gesloten.
Helemaal wat anders dan de school natuurlijk, daar is vakantie écht vakantie, en aangezien Ella absoluut niet graag naar de vakantie-opvang van de school gaat is het telkens weer puzzelen.
Enkele dagen bij Omi&Opi, twee dagen thuis, een dag met Maité op meisjes-uitstap. En dan hebben we voor de eerste keer de paasopvang van Lies haar werk geprobeerd, de kinderen worden er om 9 uur opgehaald en per bus naar Woluwe gevoerd waar Topvakantie de dag organiseert. Om 16 uur staan ze doodvermoeid weer aan het Ellipsgebouw. En blijkbaar was het een succes, in de zomervakantie wil ze er graag weer naartoe!

Dus zoals een echte werkmens stond Ella vroeg op, wandelde ze met Lies naar het Station

ochtend

Daar namen ze de trein naar Leuven en dan de dubbeldekker naar Brussel (beneden is het trouwens maar saai want in het station zie je daar bijna niets)

trein

Eenmaal op kantoor aangekomen moet er nog wat gewerkt worden

bureau

En dan was het tijd om richting bus en kamp te vertrekken, richting nieuwe vrienden (blijkbaar was de verdieping waar de mama of papa werkte daar een statussymbool Glimlach).

Het moeilijke evenwicht tussen twee Zussen

20 feb

Het heeft een tijdje niet heel goed geboterd tussen Ella en Lotta, nuja, niet boteren is misschien een beetje overdreven, het was vooral in één richting dat het niet zo goed ging. Ella was zoals meestal de ongelooflijk enthousiaste en soms drukke grote zus die Lotta liefst overal vastpakt, knuffelt, rondsleurde. Maar Lotta apprecieerde die aandacht maar zelden, vaak begon ze te wenen wanneer Ella haar vastpakte, of wanneer Ella dichterbij kwam duwde Lotta haar letterlijk resoluut weg.

Eerst wuifden we het weg als de baby die het graag wat rustig heeft en ruimte nodig heeft, maar toen Lotta voor de zoveelste keer de andere richting uitkroop wanneer Ella op haar knieën probeerde Lotte te helpen stappen zagen we ook wel dat het té erg werd. Ella werd er echt triestig van, en Lotta werd resoluter in het afwijzen van Ella (terwijl Lies en ik wél aandacht kregen).

En toen begon Lotta begin dit jaar te stappen en gaat het plots veel beter tussen die twee. Het lijkt dat Lotta minder gefrustreerd is, Ella krijgt een knuffel voor het slapen, ze gaan samen op stap…  Het worden echte zussen die nog regelmatig in de clinch liggen, maar dat constante afwijzen is gelukkig verdwenen *houdt hout vast*

Valentijn

Zussen op wandel from Goya Bauwens on Vimeo.

Switch to our mobile site