De Beta

De immer vriendelijke mensen van De Standaard Online stuurden me vannacht (locale tijd) de gegevens om eens rond te neuzen op de "beta" versie van hun vernieuwde site, wat ik nu natuurlijk met alle plezier aan het doen ben.

beta_logo

 

De layout ziet er wreed anders uit (surprise), met drie kolommen in plaats van de vertrouwde twee kolommen in het centrum van de pagina. Een beetje druk voor me, maar er valt nog wel aan te wennen. Het veranderd letterype is al een koppel andere mouwen, net alsof alles in het vet geschreven staat, hopelijk een beta-fout want het lijkt me moeilijk om zo de titels van de artikelteksten te onderscheiden.
Wat me het meest interesseert is de snelheid, ik werk nogal vaak op tragere verbindingen en dan is een zware en trage in te laden webpagina een marteling, iets waarin de “oude” site heel goed in scoorde. Op het eerste zicht hier in Manila laadt de site wel degelijk trager in, telkens een verschil van enkele seconden. Spijtig maar misschien kwestie van tragere server voor de beta?
Ik ben eens benieuwd naar het vervolg… Maar nu naar de luchthaven vertrekken

 

beta_voorpagina

2 reacties op “De Beta

  1. ‘t Is nie waar hé? Zijt gij dan ook één van die 250 bèta testers? Ik denk dat ze dat al uitgebreid hebben tot meer.
    Het lijkt alsof deStandaard.be niet onder wil doen voor de nieuwe GVA.be site – heb toch wat moeite met hun layout en ook hun ‘Times Roman like’ gazette lettertype. Dat leest niet zo super op het web vind ik. En vele linken lopen nog fout. Probeer maar es de polling uit… Ook de lees later (best leuk idee) reageert niet afdoende wanneer je nog niet ingelogd bent.
    Te gek, hé, dat uittesten?