Léonard toch

Weet je, ik kan me niet druk meer in maken in domme uitspraken als deze, het is al zooo lang duidelijk dat die hele kerkleiding zo wereldvreemd als iets is, en zij die blijkbaar verwachten dat daar snel verandering in zal komen dwalen.
En eerlijk gezegd, wat kan het me schelen wat een kardinaal van een kerk waartoe ik mezelf al heel lang niet meer reken uitkraamt? Bijzonder weinig eerlijk gezegd, ik kan enkel blij zijn dat we beslist hebben Ella niet zonder eigen inspraak (zogezegd onherroepelijk) lid te maken van die vreemde kerkgemeenschap.
En mezelf laten ontdopen? Pffff, als die pipo’s staalhard blijven beweren ontdopen voor God niet telt zal ik even irrationeel en kinderachtig redeneren en ontdoop ik mezelf wel, bedankt!

Ik was erbij!

De internetkersthype van vorig jaar is terug van weggeweest: Elfyourself. Dansende “elven” met daarop foto’s van je dierbaren op hun tronie gekleefd, net alsof je gezin echt staat mee te dansen.
Origineel? Nee hoor, de rechten voor dit concept liggen al jaaaaaaren bij Vermaelens Projects die het professioneel uitwerkten en het met een duidelijk businessplan op de markt gooiden: de “ik was erbij tape

 

Kijktip: Belpop met Front 242

Wanneer Deus een paar Belgische zalen uitverkoopt en in de VS voor halfvolle parochiecentra staat te spelen kunnen de kenners van Humo hun orgasmatisch enthousiasme niet meer aan en staat Barman bijna elke week op de cover om zijn wijsheid rond te laten bazuinen.
Maar als een Belgische groep als Front 242 al sinds de jaren ’80 een pioniersrol speelt, volle zalen trekt en een mega verkoop realiseert (oa in de VS) maar buiten de -ongetwijfeld correcte- smaak van de humo-kliek valt hoeven ze niet te verwachten veel aandacht te krijgen in eigen land.
Gelukkig maakt Canvas vanavond wel tijd vrij voor Front 242: Belpop vanaf kwart na tien, en nee, niet achter de rode knop :-)

 
Headhunter, videoclip door Anton Corbijn

Zilver voor België

Hoera hoera, een medaille voor België. Maar mag ik alle reporters en presentatoren er toch even op wijzen dat niet wij die medaille gewonnen hebben, maar zij? Ik zat rustig lui te wezen achter mijn bureau terwijl Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert aan een tempo liepen waarop ik ze van m’n leven nooit zou kunnen inhalen. Helemaal hun verdienste (en die van hun omkadering)dus, niet de onze.

(trouwens, zijn die dames nu niet iets te oud om nog steeds paternalistisch “onze meisjes” genoemd te worden?)

080808

Net in het 6-uur journaal, de flauwste redenen ooit om persé op 8 augustus 2008 te willen trouwen (kuddebeesten zijn het meneer): “8 was altijd al mijn lievelingsgetal” en “als ge 8 omdraait wordt het oneindig he

Infinity_symboly

Underdog

Het is wel overduidelijk, als je het in Vlaanderen bij het publiek halen moet je het vanuit een underdogpositie aanpakken, anders lukt het je niet…

Earth

Vanavond op Canvas de eerste aflevering in de reeks “Earth“, over de krachten die onze aarde de vorm gegeven hebben die het nu voorlopig heeft. En dan hebben we het niet over Allah, God, Jahwe of weet ik veel welke verzonnen afgod, maar over de natuurkrachten. Vandaag magma, dat in het binnenste van de aarde dankzij de temperatuur gevormd wordt en de aanzet is van de gesteentecyclus van James Hutton.
De serie wordt gepresenteerd door Iain Stewart, een Schotse professor geologie die toevallig ook op 9 december 2008 de lezingenreeks in het kader van het International Year of Planet Earth aan de KULeuven afsluit.

Afspraak is afspraak

Heerlijk toch die oerhollandse mondigheid, waar de meeste Belgen stilletjes zouden beginnen mokken en mopperen klaagt Peter R. de Vries in de talkshow “De werld” openlijk en voor de camera dat er niet lang genoeg over zijn boek geouwehoerd werd. Afspraak is afspraak…

 

Carnivale

Slim! Ik zie pas net dat Canvas al even begonnen was met het uitzenden van het tweede seizoen van Carnivale. Beetje te laat natuurlijk om nu nog aan te haken dus ga ik maar even online op zoek naar de DVD box: 49 Euro bij Proxis, 50 Euro bij Fnac en 82.5 Euro bij Free Recordshop!!! Ik wist wel dat Freerecordshop duur was, maar bijna dubbel zo duur als Proxis… Het zal een gouden DVD box zijn zeker?
Iemand andere tips voor online DVD-shops? (het moet wel een versie met Nederlandstalige ondertitels zijn).

Ondertussen vermaak ik me wel met 150 Monty Python SketchesPerhaps we need to know more of these mice men before we can really judge them